Πετριές 4χλμ Αγίοι Αποστολοι

Το χωριό είναι γνωστό για τα καλοκαιρινά πανηγύρια αφού ο χορός, το ποτό και το φαγητό αποκαλύπτουν με τον καλύτερο τρόπο το παραδοσιακό πρόσωπο της Εύβοιας.

Στην πανσέληνο του Αυγούστου διοργανένεται η γιορτή της σαρδέλας στους Αγίους Αποστόλους όπου μπορείτε ν’απολαύσετε ντόπια σαρδέλα και κρασί που μοιράζονται απλόχερα με τη συντροφιά παραδοσιακής νησιώτικης μουσικής.

Στο χωριό μας θα βρείτε:

4χλμ Άγιοι Απόστολοι Πετριές

Μόλις 4 χλμ από τους Αγίους Αποστόλους βρίσκονται οι Πετριές. Πρόκειτε για ένα όμορφο παραδοσιακό χωριό με πανοραμική θέα, πλατάνια, βρύσες, πετρόκτιστα σπίτια, μικρά σοκάκια και κεντρικό σημείο την πλατεία του χωριού όπου μπορείτε να δοκιμάσετε ντόπιους μεζέδες και εκλεκτό κρασί. Τον Δεκαπενταύγουστο πραγματοποιείται ξακουστό γλέντι στην πλατεία των Πετριών.

Δραστηριότητες στις Πετριές

Για τους φίλους της πεζοπορίας προτείνουμε την διαδρομή από τον καταρράκτη του Βυρού μέχρι το Στόμιο, σε ένα μονοπάτι που ξεκινά μέσα από αιωνίβια πλατάνια και τρεχούμενα νερά στις Πετριές και καταλήγει στο ξωκλήσι του Αη-Γιάννη στο Στόμιο.

Η Σχολή Κατάδυσης Petries divers school προσφέρει στους επισκέπτες την ευκαιρία να γνωρίσουν μια διαφορετική πλευρά της θάλασσας και τον μοναδικό κόσμο του βυθού.

Ετήσια διοργάνωση ποδηλατικού γύρου τον Αύγουστο με αφετηρία την πλατεία των Πετριών καταλήγοντας στους Αγίους Αποστόλους.

4